All fields are required.

Close Appointment form

Hjärtstartare

Hjärtstartare – Hyra defibrillator och hjärtstartare för ditt företag
Lifepak cr2

Köpa eller hyra en defibrillator som är enkel att använda

 

Lifepak CR2 produkt

Hur man använder en defibrillator

En hjärtstartare eller Automatisk Extern Defibrillator (AED) är enkel att använda och kräver ingen egentlig HLR utbildning. De är i stort sett självinstruerande och hjälper och vägleder användaren genom de olika moment som ska ske, en del ger även instruktioner i hur hjärt- och lungräddning ska utföras korrekt. En röst kan tex tala om huruvida man trycker lagom hårt och i rätt frekvens för att uppnå maximal effekt.

Olika typer av hjärtstartare

Det finns ett flertal olika hjärtstartarmodeller på marknaden såsom ZOLL AED Plus och Heartplus som vi har valt att erbjuda,  men även Heartstarter och Physio-Control Lifepak som har liknande funktioner.

Vem kan använda en hjärtstartare?

Vem som helst oavsett utbildning eller tidigare erfarenhet kan använda en hjärtstartare för att försöka rädda livet på någon som drabbats av ett hjärtstopp. I praktiken är det omöjligt att använda apparaten fel. Hjärtstartaren ger tydliga röstinstruktioner på svenska som är lätta att följa.

Vi har ofta bra kampanjerbjudanden, kontakta oss för offert!

Fungerar bäst tillsammans med HLR utbildning

Har man gått en utbildning i hjärt-lungräddning med hjärtstartare så ökar det givetvis förutsättningarna för att man ska kunna ge snabb och korrekt hjälp så fort som möjligt.

Går enbart att använda i nödsituationer

Det är viktigt att känna till att skulle man försöka använda hjärtstartaren på en person som inte har drabbats av hjärtstopp så kommer den att protestera. Den levererar bara ström om den känner av att det behövs. Det gör hjärtstartaren till en säker och användarvänlig, potentiellt livräddande apparat, då det kan vara direkt livsfarligt att ge elektriska stötar till en frisk person med normal hjärtfunktion.