All fields are required.

Close Appointment form

Hjärtstartare

Hjärtstartare – Hyra defibrillator och hjärtstartare för ditt företag
  • Home
  • Elitinnebandyspelare drabbad...

Elitinnebandyspelare drabbad av hjärtstillestånd

Elitinnebandyspelare drabbad av hjärtstillestånd

I den digitala utgåvan av Expressen kunde man igår läsa om innebandyspelaren Tobias Wendelstig som drabbades av ett hjärtstillestånd under en innebandymatch i norska elitserien i lördags. Situationen blev kaosartad när det inte fanns någon hjärtstartare på plats.

Under den Norska elitseriematchen mellan Gjelleråsen och Greåker föll Tobias Wendelstig livlös ihop på planen på grund av ett hjärtstillestånd. Lagkamraterna påbörjade hjärt-lungräddning medan flera i publiken började leta efter hjärtstartare.

I Norge ska det finnas hjärtstartare vid alla innebandyhallar, men i Lihallen i Nittedals kommun fanns det ingen.

– Det är sagt att alla ska ha en hjärtstartare tillgänglig, men det är inget krav. Vi har inte kommit dit ännu, säger Monica Bakke på norska innebandyförbundet.

Tobias Wendelstig fördes till sjukhus och försattes i konstgjord koma för att skydda kroppen och för att läkarna ska kunna genomföra tester utan att det påverkar honom. Att försättas i så kallad konstgjord koma är normalt vid sådana här situationer.

– Tanken är att man ska släppa på medicineringen under dagen, sedan kommer han förmodligen att vakna under kvällen eller i morgon (måndag), säger Gjelleråsens tränare Samuel Rosenkvist.

hjartstillestand

 

 

 

 

 

 

  • Share This

About the author

DD admin

Related Posts