All fields are required.

Close Appointment form

Hjärtstartare

Hjärtstartare – Hyra defibrillator och hjärtstartare för ditt företag

Behandla med defibrillator

Ett plötsligt hjärtstopp kan leda till döden. Om man inte behandlar inom några få minuter får kroppen irreversibla skador i hjärna och även andra organ. För att rädda livet på en person som fått plötsligt hjärtstopp behöver man defibrillera patienten. Defibrillering med en extern hjärtstartare är den effektivaste metoden att rädda livet på en person med denna åkomma. Därför är det viktigt att man har blivit utbildad på den.

Det defibrillatorn gör är att se till att hjärtat kommer . En stöt från en defibrillator/hjärtstartare får ditt hjärta att återgå till sin normala rytm. Defibrillatorer kan vara externa, sådana som används av olika typer av räddningsteam, eller implanterbara i kroppen som ett långsiktigt skydd.

Det finns två huvudsakliga typer av defibrillatorer: externa och implanterbara.

Externa defibrillatorer
En extern defibrillator avläser den elektriska aktiviteten i hjärtat och avger en elektrisk stöt om en defibrilleringsbar hjärtrytm upptäcks. De flesta ambulansteam använder sig av externa defibrillatorer, och numera har även många offentliga platser sin egen defibrillatorer. Målet är att ge så många drabbade som möjligt tillgång till defibrillering så snabbt som möjligt.

Implanterbara defibrillatorer
En implanterbar defibrillator (ICD) är en liten enhet som implanteras under huden. Den tjänar samma syfte som en extern defibrillator, men en ICD övervakar din hjärtrytm automatiskt och ger den behandling som krävs för att förhindra ett plötsligt hjärtstopp.

Priset på hjärtstartare varierar kraftigt med funktioner. Vill man ha en hjärtstartare som har inbyggt hlr stöd exempelvis skiljer sig i pris mot de som inte har det.

  • Share This

About the author

DD admin

Related Posts